Symposia/Congressen

Middagsymposium ‘Ik sla je voor je kop’

Datum: dinsdag 9 december 2008
Tijd: 13.00 - 16.30 uur
Locatie: Vught
Voor wie: Van docent tot leidinggevende in het primair en voortgezet onderwijs

Middagsymposium ‘Ik sla je voor je kop’

Iedere school heeft er, jammer genoeg, mee te maken. Agressie. Een pakkend thema dat op veel scholen voor problemen zorgt. Wat kun je als school doen om agressie binnen de schoolmuren zo min mogelijk te laten escaleren? En nog beter: hoe kun je agressie zoveel mogelijk voorkomen?

Tijdens dit symposium verkennen gerenommeerde praktijkdeskundigen de antwoorden op deze vragen. Zeker is wel: alleen met veiligheidspoortjes red je het niet. Deze middag zoeken we de verdieping met vragen over de interculturele dynamieken en de rol en betekenis van ouders rond het thema agressie.

Deze middag staat niet alleen in het teken van luisteren. U kijkt ook naar illustratieve en onthutsende beelden en ziet live praktische manieren waarop we in school om kunnen gaan met agressie.

Programma
13.00u Inloop en koffie/thee
13.30u Welkom en inleiding door dagvoorzitter Ivo Mijland
13.35u Agressie in school: visie en aanpak
Koos Hazen van het Instituut Voor Psychotrauma maakt tijdens zijn lezing gebruik van beelden uit een speciaal rond dit thema ontwikkelde DVD
14.25u Agressie van huis uit?
Jan Ruigrok van Rigardus gaat in op de contextuele achtergronden van agressie in school
15.05u Koffie- thee pauze
15.25u Interculturele dimensies
Marleen Keijlard, van Kudding & Partners, verkent samen met twee acteurs en de zaal de bijzondere impact van interculturele communicatie
16.15u En hoe nu verder?
Dagvoorzitter Ivo Mijland geeft alle deelnemers een bijzonder handvat voor in school

16.30u Afronding van deze middag met een hapje en knabbeltje
Na afloop ontvangt iedere deelnemer een speciaal ontworpen T-shirt voor in school.

Inschrijven

Deelname aan dit symposium in Vught kost € 115,00 pp., incl. koffie/thee, deelnemersmap en een verrassend en toepasselijk T-shirt na afloop. Heeft u interesse in dit symposium dan kunt u zich aanmelden door ons on-line inschrijfformulier te gebruiken. Voor evt. vragen kunt u bellen met Susanne Nieuwenbroek, Congres Content, 0499-578544.