Symposia/Congressen

Middagsymposium Provocatieve coaching

Datum: woensdag 9 april 2008
Tijd: 13.00 - 17.30 uur
Locatie: Utrecht/Regardz La Vie
Voor wie: Van docent tot leidinggevende in het primair en voortgezet onderwijs
Kennispartner: Ortho Consult (www.orthoconsult.nl)

Impressie van het symposium Provocatieve coaching

Woensdag 9 april werd in Utrecht het middagsymposium Provocatieve coaching gehouden. Het symposium, waar meer dan 150 deelnemers naar toe kwamen, was een groot succes. Provocatief coachen werd niet alleen in theorie duidelijk, maar ook in de praktijk konden de deelnemers ervaren wat provocatief coachen doet. Hier vindt u een uitgebreid verslag ( in woord en beeld)

Het was warm woensdag 9 april in Regardz zalencentrum La Vie... En of dat nu kwam door het mooie weer buiten, het grote aantal deelnemers binnen of door het interessante programma van het middagsymposium Provocatieve coaching...??

foto

Meer dan 150 deelnemers uit het onderwijsveld waren 9 april naar Utrecht gekomen, om te luisteren naar twee sprekers die hen inwijdden in het provocatief coachen. Na een flitsende start van inleider Ivo Mijland, die het publiek kort kennis liet maken door een energizer, verwelkomde Jan Ruigrok op twee totaal verschillende manieren de zaal.

foto

Bij de tweede variant stelde hij dat de aanwezigen de 155 meest fantastische docenten van Nederland waren, waarmee de toon voor de middag positief gezet werd!

Jaap Hollander was de tweede spreker op het symposium. Hollander, internationaal bekend van zijn boeken over provocatieve coaching werd vijf jaar achtereen door het blad Quote geselecteerd als een van de top-500 professionals van Nederland en maakte zijn naam meer dan waar. Hollander ging in zijn lezing dieper in op de verschillen tussen provocatief coachen en traditioneel coachen, en lardeerde zijn teksten met veel praktijkvoorbeelden. Aansluitend vond op het podium een live-coachingsgesprek plaats met iemand uit het publiek die door Jaap Hollander zowel op traditionele als op provocatieve wijze werd gecoacht.

Na de pauze was het wederom de beurt aan Jan Ruigrok, die het provocatief coachen koppelde aan het onderwijs. Aan de hand van de pedagogische dansvloer maakte hij het publiek duidelijk hoe je leerlingen (of collega’s) van het rode deel van de dansvloer door middel van provocatief coachen terug kan halen naar groen. De middag werd besloten met een oefening provocatief coachen door de deelnemers, wat de nodige eyeopeners en ook punten van discussie opleverde. Bekijk hier de presentatie van Jan Ruigrok (pdf).

Geniet nog even na middels een foto-impressie en een beeldimpressie van de middag.

(Film Erno Mijland)

(Film Erno Mijland)