Symposia/Congressen

Middagsymposium 'Mijn klas een positieve groep!' (VOL)

Datum: woensdag 7 oktober 2009
Tijd: 13.00 - 16.30 uur
Locatie: Vught
Voor wie: Leerkrachten uit het basis- en voortgezet onderwijs, schoolleiders en intern coaches/begeleiders.

Middagsymposium 'Mijn klas een positieve groep!'

Effectief lesgeven hangt samen met de groepskwaliteit van leerlingen die samen een klas vormen. Doen ze mee of werken ze tegen? Vinden ze elkaar belangrijker dan jou als lesgever?

Als leerkracht hebben we ook een pedagogische verantwoordelijkheid om jongeren binnen een groep optimaal te laten functioneren. En dat is lang niet altijd vanzelfsprekend. Individuen vallen buiten de boot of haken af. Zelf kan een groep ook iemand buitensluiten.

Dat een goed sociaal klimaat in de klas van belang is voor het welzijn van ieder individu in de groep is wel bekend, maar dat het belang ervan voor de kwaliteit van het leerproces zo groot is, blijkt een eye-opener te zijn.

Maya Bakker is expert op dit gebied. Al haar praktische ervaringen heeft ze beschreven, gefundeerd op een bruikbare theoretische basis, in een nieuw handboek ‘Positieve groepsvorming’. Dit middagsymposium biedt iedereen de kans aan den lijve te ervaren hoe groepsprocessen zich constructief kunnen ontwikkelen. Nauwelijks plenaire lezingen maar een echt doe-symposium. Eigenlijk een grote workshop waar niemand zich maar een moment zal vervelen!

Wat levert het op?
Praktisch inzicht in werkzame processen en vaardigheden die leiden tot een positieve groepsvorming in de klas en het handboek ‘Positieve groepsvorming’, dat deze middag verschijnt

Programma
13.00u Inloop en koffie/thee
13.15u Welkom en opening door middagvoorzitter
13.30u Waar hebben we het over? Maya Bakker
14.00u Groepsvorming in de praktijk: hier en nu
16.15u Uitreiking eerste exemplaar van het handboek
'Positieve groepvorming'
16.15u Drankje en knabbeltje

Heeft u interesse?

Deelname aan dit symposium kost € 125,00. Dit is inclusief het nieuwe handboek 'Positieve groepsvorming', dat deze middag verschijnt. Uiteraard is er volop koffie/thee en na afloop een drankje.

Plaatsing vindt plaats op volgorde van inschrijving. We raden tijdige inschrijving aan. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 150 personen. U kunt zich helaas niet meer inschrijven, het symposium is volgeboekt.