Wat is een RSS-feed?

Wat is RSS?

RSS is een standaard van tekst opmaken. Voordeel hiervan is dat een computerprogramma de content kan interpreteren. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen de kop van een artikel, een link en de tekst zelf.

Wat is een RSS-feed?

We spreken van een RSS-feed als een tekstbestand met deze opmaak op bepaalde tijden wordt ververst.

Wat kun je met RSS?

RSS leent zich zeer goed voor het uitwisselen van content. Een computer kan het tekstbestand opvragen, interpreteren en op een bepaalde manier aan een gebruiker presenteren.

Wat heb ik nodig voor RSS?

De meestgebruikte toepassing van RSS zijn de zogenoemde RSS-readers. Je hebt deze in soorten en maten en voor alle platforms (Mac, Windows en Linux). Ze verzamelen allemaal kopij en geven een overzicht van de content op het web. Daarnaast geven deze programma's je een seintje verschijnt nieuwe content op een site verschijnt. Daarnaast zijn er diverse webgebaseerde readers die erg handig zijn om op één plek verschillende RSS-feeds te verzamelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Netvibes en iGoogle.

De meest gebruikte RSS-readers zijn:

 

Wat kost RSS?

De meeste RSS-feeds zijn gratis. Die van Congres Content ook.

Meer informatie over RSS?

Op Frankwatching (Frankwatching is een weblog met nieuws en opinie over digitale trends) vindt u een uitgebreid artikel over RSS. Natuurlijk kunt u ook meer informatie vinden op rss.pagina.nl.